Утре (9.05.2014) стартира поредния StartUp Weekend Sofia, като отново ще бъде с профил Mobile.

След, като предния път си прекарах страхотно, срещнах се с много и интересни хора и видях интересни идеи, реших, че си заслужава отново да участвам. Реално в сферата на мобилните приложения съм по-скоро начинаещ, но това е допълнителна причина да видя как се случват нещата чисто технически или бизнес. Смятам, че едно такова събитие се развнява на доста усилен самостоятелен труд за придобиване на Know-How.

Регистрацията е активна още около 24 часа от тук http://sofia.startupweekend.org/

6948_441947582535894_1733483809_nОрганизаторите на проучването “Аз знам!” удължиха срока за събиране на информация за информираността на българите по проблемите свързани с HIV/СПИН. Планирано беше резултатите да бъдат изнесени на 14.02.2013, но поради големия интерес срока беше удължен с две седмици.

Можете да вземете участие в проучването тук www.hivtest.bg/hiv-poll

Кампанията „& Аз знам!” стартира като отговор на тревожната статистика, свързана с ХИВ в България, която сочи изключително малък брой на изследвани хора. Причината за това е комплексна – незнание, предразсъдъци, страх и срам от резултата. Не на последно място мнозина не намират смелост да посетят кабинетите за анонимно и безплатно изследване, поради неправилно изграденото обществено мнение, че те се посещават предимно от проституиращи и употребяващи наркотици и хора с нестандартна сексуалност.

На 06.06.2011 бяха обявени участниците в конкурса Web Awards 2011.

Тази година отново проектите са разделени в три групи: Браншови награди, Медийни награди,  Професионални награди. Броят на участниците отново е доста голям (216) и праввят впечатление големият брой интересни проекти.

Тази година отново имам честта да участвам в оценяването на проектите в категория “Професионални награди”, за което благодаря на огранизаторите на конкурса и искам да ги поздравя за полаганите усилия за организирането на толкова мащабен уеб конкурс в рамките на България!

 

Тази година отновно имах удоволствието да гласувам в първия кръг на състезанието за уеб програмиране WEBLOZ.

Много съм впечатлен от някои от проектите на участницитие, като проектите на децата от 5-8 клас също бяха доста впечатляващи.

Националното състезание по уеб разработване “WEBLOZ” е състезание за ученици между 5 и 12 клас. Състезанието е най-успешното и бързоразвиващо се в страната към настоящия момент. Това сме постигнали с много нововъведения, стремеж за развитие и съобразяване със мненията и идеите на участниците. Основните цели на състезанието са да постави в конкурентна среда неговите участници и да стимулира развитието им, като същевременно с това им дава свободата да подготвят продукт по тяхно желание и с технологии които те предпочитат.

повече за съзтезанието можете да научите на адрес http://webloz.net/