Започна гласуването за първи кръг в състезанието Webloz.
Тази година имам удоволствието да бъда между журито което оценява регистрираните проекти в първия кръг. Ето и малко повече информация за състезанието:

Националното състезание по уеб дизайн и интернет програмиране “WEBLOZ” е състезание за ученици в средния курс на обучение (8-ми – 12-ти клас).

Основните цели на състезанието са да постави в конкурентна среда неговите участници и да стимулира развитието им, като същевременно с това им дава свободата да подготвят продукт по тяхно желание и с технологии които те предпочитат. За 3-те години през които се е провело са участвали над 100 екипа, защитили са над 100 проекта които са спечелили награди на стойност над 11 000 лв!

Състезанието се провежда в 2 направления (категории) Уеб дизайн и Интернет приложения. Всеки екип (до 2-ма ученика) може да участва във всяка една от категориите, като един екип може да участва само в една категория едновременно. В тазгодишното издание на състезанието ще се наблегне и на образователната част, която е и една от основните цели. Ще бъдат проведени интересни лекции от хора в бранша за нови технологии, похвати и добри практики.

Състезанието се провежда в два кръга. Първият кръг е виртуален. В него се оценяват проектите от до 30 членно жури. Допускат се до 20 проекта в категория. Втория кръг се провежда в Лозница, като проектите се защитават на живо от създателите им пред тричленно жури за съответната категория.

И тази година наградният фонд на състезанието е над 3 000 лв., като са предвидени и много поощрителни награди.

Ето и интернет адреса на състезанието: http://webloz.net/

3 thoughts on “Национално състезание за уеб дизайн и програмиране Webloz

  1. Нз но като разгледах какви са сайтовете в челните позиции, си правя сметката, че в БГ още сме много назад със световните стандарти за уеб дизайн.

  2. 🙂 Надявам се отчиташ факта, че състезанието е за ученици 8-12-ти клас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.