yahoologoblack добавиха възможност за поставяне на приложения към Mail Box-а им. За съжаление все още тази функционалност е в тестов период и е достъпна само за малка група щастливци. Приложенията, които са представни за сега са:

1. Shake It by Zumo Drive – платформа за размяна на файлове с размер до 100 МБ. Реално е доста малък размера, но ще бъде полезно въпреки това.

2. My Photos by Xoopit – улеснява и огранизира снимките в бокса ви, като също така има възможност за улесняване при качването на снимки.

3. Еdit Photos by Picnik – дава възможност за изрязване и добавяне на ефекти дирекно в мейл бокса, след редакцията можете да ги изпращате на приятли или да ги качите дирекно в Picasa или Flickr

4. PayPal – можете да изпращате и получавате пари на приятели и роднини директно през пощатата Ви.

предполагам че след пускането на приложенията за всички потребители ще се появят още доста нови и полезни приложения.

От Yahoo очевидно последваха стратегията на iGoogle за къстамизиране на страниците им. Освен в пощатата те пускат и възможност за поставяне на приложения и на входната им страница. От създаващатата се конкуренция и поставяне на летвата все по-високо ще спечелим най-много ние потребители. (Не че те няма да спечелят, но те така или иначе не са за оплакване в тази им посока :))

Ето няко линка директно от source-a, където е представено и обяснено много по-добре:

http://www.ymailblog.com/blog/2008/12/take-a-tour-of-Yahoo-Mails-new-smarter-inbox/

http://www.ymailblog.com/blog/2009/06/new-apps-in-yahoo-mail/

тук можете да дадете заявка за тестинг:

http://overview.mail.yahoo.com/applications

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.